Festivalul de teatru și arte „EXPLORATORII ARTELOR”

Ediția I-2024

Dezvoltarea unui copil și, mai târziu, a unui adolescent  reprezintă un proces dinamic, iar influențele culturale unice la care răspund aceștia încă de la naștere, influențează modul în care se dezvoltă emoțional, social, fizic și lingvistic. Contextul cultural le oferă un sentiment despre cine sunt, dar și despre cine pot deveni.

Teatrul are scop educativ, asigurând o bază de înțelegere cu sine şi cu ceilalți, dezvoltând adaptabilitatea atât la diverse situații cât și adaptabilitatea socială.

           Teatrul de umbre este considerat ca fiind primul procedeu de animație. Originea sa este din India. A fost preluat de către chinezi și dezvoltat din punct de vedere tehnic. În Europa acest gen de teatru a apărut mult mai târziu fiind sursă de inspirație pentru creatorii de desene animate.
           Teatrul de umbre este utilizat nu doar în scop artistic ci și educativ și terapeutic. Scopul său constă în îmbunătățirea comunicării între beneficiari și ceilalți.

           Proiectul ,,Festivalul de Teatru și arte  Exploratorii artelor Ediția I- 2024” va avea în prim plan teatrul de umbre, acesta  aducând  bucurie și relaxare atât micilor artiști cât și spectatorilor. De asemenea, are capacitatea de a le dezvolta tinerilor creativitatea, abilitatea de a vorbi în fața publicului și spiritul de echipă. Un proiect derulat de către Primăria Orașului Popești-Leordeni, prin Direcția de Educație și Sănătate Publică.

 Activitatea vine în sprijinul cadrelor didactice din cadrul unitaților de învățământ din orașul Popești-Leordeni prin oferirea cursurilor de formare profesională, avizate de către Casa Corpului Didactic București, în sprijinul elevilor, prin abordarea unor tehnici moderne și complexe  de educație și nu în ultimul rând ne oferă posibilitatea de a  construi  comunități mai armonioase și mai conștiente.

 Astfel, profesorii vor avea posibilitatea de a se dezvolta și de a crea contextul desfășurării unor activități culturale cu elevii acestora, Proiectul finalizându-se cu o gală ce se va desfășura în Sala de festivități a Liceului Teoretic ”Radu Popescu”, sâmbătă 25 mai.