Cupa de fotbal Popești-Leordeni

Ediția a IV-a ~ 2024

Duminică, 12 mai 2024, va avea loc cea de-a IV-a ediție a competiției sportive Cupa de fotbal „Popești-Leordnei”, un eveniment dedicat elevilor claselor I-IV, înscriși în unitățile de învățămînt de stat din orasul Popești-Leordeni (Școala gimnazială „Ioan Bădescu”, Liceul Teoretic „Radu Popescu”, Școala Gimnazială Nr. 3). Un proiect derulat de către Primăria Orașului Popești-Leordeni, prin Direcția de Educație și Sănătate Publică.

 Competiția se va desfășura în incinta bazei sportive Sport Club Popești-Leordeni. Ȋn situația ȋn care activitatea nu  va putea avea loc  din varii motive, aceasta va fi reprogramatǎ.

   Devenind deja o tradiție, “Cupa de fotbal Popești -Leordeni  – Ediția a IV-a ~ 2024” își propune și anul acesta să își împlinească rolul educațional, oferindu-le celor mici o experiență în urma căreia vor deveni mai  curajoși, disciplinați și  încrezători în forțele proprii.  

Practicarea fotbalului aduce multiple beneficii in viața celui mic: îmbunătăţește viteza, agilitatea, rezistenţa, coordonarea mâinilor-ochi şi rezistenţa cardiovasculară în general; îi disciplinează; îi învață camaraderie; le îmbunătățește capacitatea de a lucra în echipă; le dezvoltă etica muncii și le formează deprinderi de viață socială.

O astfel de activitate implică întreaga comunitate, de la profesorii de sport care îi pregatesc pe copii, la parinții care îi spijină și nu în ultimul rând la elevii participanți care devin și susținători și  învață astfel cum să se comporte fair play nu doar în cadrul concursurilor, ci și în viața de zi cu zi.   

Programul activității sportive este următorul:

  • Duminică, 12 mai 2024:

– Se va desfǎşura faza grupelor dintre echipele formate din elevii claselor a I-a, II-a, III-a şi a IV-a

– Se vor desfǎşura semifinalele și finalele competiției pentru clasele a I-a, II-a, III-a şi a IV-a.